Fyrverkeri Florence!

Florence Welch

Florence Welch, forgrunnsfigur i Florence and the machine.

I går kveld var Rockefeller nedslagsfelt for et fantastisk fyrverkeri fra England, nemlig Florence and the machine! Deres debutalbum «Lungs» fra i fjor har jeg hørt veldig mye på siden jeg fikk det inn i hylla, og i går kom endelig muligheten til å se de live. (Les min korte omtale av «Lungs» fra november her.)

Det er alltid spennende å se og høre artister live for første gang. Moderne plateproduksjon har ufattelige muligheter for oppjustering av artistenes evner og egenskaper, justeringer som ikke er like lett å gjøre live. Florence Welch har, om mulig, enda bedre stemme live enn på plata! Hun har et spekter i stemmen som spenner fra det djupe til det lyse, og fra florlette toner til kraftig understrekede linjer. Et nærmest fullsatt Rockefeller, sto musestille i de øyeblikkene hun tok låtene helt ned. Nesten hviskende toner, slik som får nakkehårene til å stå rett ut og gåsehuden til å spre seg! For å så ta skikkelig i og løfte refrengene til ekstatiske høyder. Herlig!

Spennende å høre arrangementene av låtene, de aller fleste bært fram av vokal, harpe og trommer! Mens keyboard, gitar og bass tok meir anonyme roller i bakgrunnslyden. Spennende!

Har ikke lest noen andre anmeldelser av gårsdagens konsert på Rockefeller, men fant noen ord om konsertene Florence and the Machine har gjort i Norge tidligere, på Øya og på Parkteateret.

Les mer om bandet på wikipedia.

Reklamer

Stikkord: ,

Én kommentar to “Fyrverkeri Florence!”

  1. 2010 in review « teamGaustad Blog Says:

    […] Fyrverkeri Florence! March 2010 3 […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: