Skibyen Hamar?

Brygga

På ski på skibladnerbrygga i Hamar sentrum, Hamar domkirke i bakgrunnen. Innlandet har mye fint å by på!

Noen ganger er det fint å legge ut på langtur uten å riktig ha bestemt seg for ruta. En stabil vinter på Hedmarken har gjort det mulig med mange fine løyper i lavlandet. Og løypeselskapets mannskap holder sporene i perfekt stand,  slike spor som er fine å utforske på solfylte dager!

Det er mange muligheter for å ta seg ut på ski i fra Hamar by om dagen også, og mange av byens innbyggere er flinke til å bruke de. Spesielt Mjøsisen er hyppig brukt av både skiløpere, hunder (med og uten eiere), fotturister med og uten sparkstøtting og penkledde byfolk på spasertur. Løypa minner om flerbrukstraseene man ofte finner utenfor byene i alpelandene, noe jeg syns er heilt supert! At folk er ute i frisk luft og aktivitet er heilt topp!

I dag fikk jeg meg en lang fin runde på bygder og jorder, og endte til slutt opp med å gå på Mjøsisen fra Furuberget og inn til byen. Da hadde turen vart lenge, og drikkebeltet var tomt. Men både tørsten og hjemturen fikk raskt gode løsninger i skibyen Hamar! Et glass varm god te på Stallgården og ti over fire bussen tilbake opp i Veståsen!

Klokkespill

Klokkespillene som holder byens borgere informert om dagens timer med lystig klokkespill. Med utsikt til Domkirkeodden og Nes i bakgrunnen.

Skibussen

Smilende skiløper ventende på skibussen i skibyen Hamar!

Kanskje restaurantene i sentrum burde begynne å markedsføre skilunsj og afterski, med påfølge skibussmuligheter hjem? Kunne vært et artig tilbud for turistene i byen. Urbane skiopplevelser er ikke å forakte!

Reklamer

Stikkord: ,

Én kommentar to “Skibyen Hamar?”

  1. Webby Says:

    Vad Nu? Satser du videre eller!? Snu motgang til medgang, VM på hjemmebane?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: