Til Romsdal’n for å flytte grenser!

Rett før pinsehelga hadde jeg to spennende dager i Romsdal’n, nærmere bestemt Molde og Isfjorden. I disse usikre «hjertedager,» i påvente av hjerteundersøkelse, fikk jeg i hvert fall testet at blodpumpa takler nervøsitet og «harahjerte!»

Hjulsundet

Mine gode venner, fjellguider og instruktører Marit Weideborg og Håkon Vego, foran klatrefjellet i Hjulsundet utenfor Molde.

Etter en rolig start på min første vestlandsdag med tur til Hustadvika, befant jeg meg plutselig luftig plassert på ei fjellhylle med utsikt mot Sunnmøre! Før jeg visste ordet av det hadde nemlig mine to meget dyktige fjellguider, instruktører og gode venner, Marit og Håkon, klart å lure meg 80 meter over bakken. Jeg fikk god hjelp av Marits stramme sikringstau og Håkons gode veiledning underveis. Det føltes allikevel som en personlig seier når jeg kom til toppen. Dette var min debut som fjellklatrer, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle tørre såpass!

Rapell

På tur i rapell ned fra toppen, legg merke til de høye skuldrene, de hvite knokene og det stive smilet...!

Utsikt

Vestlandet om våren i finvær er noe av det mest fantastiske Norge kan by på! Flott utsikt fra toppen av klatreruta i retning Brattvågen og Hildrestranda, hvor jeg har mine Sunnmørsaner i fra.

Dagen etter gikk turen inn i Romsdal’n, nærmere bestemt til Isfjorden og videre inn i Vengedalen. Her fikk jeg prøve ordentlig toppturutstyr (Randonne) for første gang. Det var kjempeartig! Vi satte feller på de breie plankene av noen ski ved parkeringa, og labba fornøyde oppover i sola mot fjellet «Horungen.»

Opptur

"Bleik" skiløper på veg opp første stigningen fra Vengedalen i Romsdal. Spennende å prøve proff toppturutstyr! Takk til Håkon og Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Molde for lånet!

Vengetind

En meget godt fornøyd toppturist, Vengetind i bakgrunnen.

Norge er et fantastisk land å bo i! Tusen takk til vertskapet for to flotte dager i Romsdal’n!

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: